Pieters

Cleaning GroepNatuursteen vloer renovatie.

Ondanks het regulier onderhoud kunnen na verloop van tijd beschadigingen zichtbaar worden, bijvoorbeeld krassen waar de vloer meer intensief wordt belopen.

Hier helpt dweilen niet meer en is er sprake van de noodzaak tot renovatie. Hierbij te denken aan bewerkingen zoals kristalliseren, schuren of slijpen Kristalliseren (ook wel verglazen genoemd) is één van de meest voorkomende vormen van renovatie. Hierbij is sprake van het aanbrengen van een glanslaag over een kalkhoudende vloer. Kristalliseren is dus mogelijk op bijvoorbeeld marmer, kalksteen, travertin of hardsteen.

Bij de behandeling worden de aanwezige kalkdelen omgezet in kwartsdelen. Hierbij wordt de toplaag verdicht en ontstaat een verharde laag met een mooie glans. Het kristallisatie product gaat dus een reactie aan met de toplaag van uw vloer. Na de behandeling biedt deze laag dus een betere bescherming tegen het indringen van vuil en vlekken.

Kristalliseren is specialistenwerk, laat u zich door Pieters Speciale Reiniging voor deze vorm van renovatie adviseren. Slijpen of schuren is een minder voorkomende vorm van renovatie. Hierbij worden onregelmatigheden (hoogteverschillen, beschadigingen, dof uiterlijk) gecorrigeerd, met als resultaat een weer als nieuw uiterlijk. Deze renovatie kan naar keuze resulteren in een geschuurd, gezoet of gepolijst oppervlak.

Slijpen is specialistenwerk, laat u zich voor een dergelijke renovatie door Pieters Speciale Reiniging adviseren.

Professioneel en Stofvrij Parket Schuren.


Krassen, putten, kleurverschillen… vroeg of laat komt u erachter dat uw vloer niet zo mooi meer is. Maar ook hier bieden wij uitkomst. Afhankelijk van de houtsoort en uw wensen, kunnen wij uw parket - of houten vloer: stofvrij schuren, polijsten, borstelen, lakken, oliën, waxen en laten kleuren.

Mocht het blijken dat het schuren van uw parket - of houten vloer niet nodig is, dan brengen wij u daarvan natuurlijk op de hoogte. Het kan namelijk heel wat schelen in uw portemonnee! Laat u door één van onze adviseurs met jarenlange ervaring adviseren over welke bewerking en kleur het mooiste passen bij uw interieur.